Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:



Numele cotidianului: ZiuaOnline
Anul şi data apariţiei: 20.10.2011
Tematica: Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor 2011
Categoria articolului: reportaje
Autorul articolului: Adina Mihalache
Titlul articolului: La recensamant, inapoi
Numărul fotografiilor: 1
Acces online: https://www.ziuaonline.ro/societate/recensamant-inapoi.html


Sunteti intretinut de alta persoana sau din alte surse? Ce CNP aveti? Sunteti inscris la doctorat? Ati absolvit o facultate de stat sau privata? Cate ore lucrati? Aveti dificultati de vedere chiar daca purtati ochelari sau lentile de contact? Dar dificultati de concentrare? Poate nu prea comunicati cum trebuie. Cine e capul gospodariei si ce grad de rudenie aveti cu el?
Sunt intrebari ce va vor fi puse incepand de azi de recenzorii care va vor bate la usi. Multe, complicate si, la urma urmei, chiar trebuie sa stie statul toate?
Recensământul populaţiei şi al locuinţelor se desfăşoara între 20 şi 31 octombrie, cu un buget de peste 45 de milioane de euro pentru perioada 2011 – 2014.
 
Românii care vor refuza să participe la recensământ 2011 riscă să primească o amendă între 1.500 şi 4.500 de lei, conform Mediafax.
“Vor fi amendaţi cetăţenii care vor respinge recenzorii în mod ostentativ, explicit şi repetat. În funcţie de modul în care românii vor refuza să răspundă întrebărilor se va stabili şi suma pe care trebuie să o achite. Amenda nu îi va fi tăiată de către recenzor. Persoana care participă la recensământ va trebui să înştiinţeze prefectul, iar acesta va înştinţa cetăţeanul că trebuie să plătească o amendă”, a declarat pentru gandul.info Vladimir Alexandrescu, şeful biroului de presă al Institutului Naţional de Statistică (INS). Această prevedere este menţionată şi în HG nr. 1.502/2009.
 
Peste o mie de persoane care isi luasera angajamentul sa mearga din usa in usa sa chestioneze populatia s-au retras deja, conform Adevarul. Unii recenzori sunt nemultumiti de sumele cu care sunt platiti, in timp ce altii invoca incompatibilitatea sau probleme de sanatate, ori afirma ca nu pot acoperi cartierele de la marginea oraselor.

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.